Wielkanoc: Zrób pastę jajeczną! (przepis)

Wielkanocne przepisy bazują przede wszystkim na jajkach, w różnorakiej formie. My przedstawiamy przepis na pastę jajeczną, która sprawdzi się na śniadanie nie tylko od święta 🙂

SKŁADNIKI: (3-4 porcje)

  • 4 jaja ugotowane na twardo
  • 2 łyżki dobrego majonezu (sprawdźcie nasz filmik jak łatwo samemu zrobić majonez!)
  • sól i pieprz do smaku
  • do podania: rzeżucha, szczypiorek, rukiew wodna, rzodkiewka, zielony ogórek
  • razowy chleb

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek i kroimy w kosteczkę. Łączymy je z majonezem, doprawiamy solą i pieprzem. Chleb smarujemy uzyskaną w ten sposób pastą i ozdabiamy kanapkę wybranymi dodatkami.

Smacznego!

 

Wstecz